Sous le Végétal
2018 Hüpnos
Hüpnos

Produkttype

Hvidvin

Land

Grækenland

Område

Samos

Drue

Muscat Blanc à Petits Grains

Indhold

0.75 l

270,00 DKK

Sous le Végétal

Sous le Végétal er opstået i et samarbejde mellem Jason Ligas og Patrick Bouju fra Domaine la Bohéme. På den smukke græske vulkanø Samos halvanden kilometer fra Tyrkiets kyst har de to ambitionen om at få det bedste frem i den lokale drue Muscat de Samos (Muscat Blanc à Petits Grains).

Vinrankerne står i landsbyen Pagondas ved foden af bjerget Karvounis eksponeret for både solen og havbrisen. Jason og Patrick undgår helt de industrielle metoder, der ellers er fremherskende i Grækenland, og udfører i stedet omfattende arbejde i marken for at sørge for at holde jorden sund, ligesom der høstes i hånden. De arbejder efter biodynamiske og økologiske principper, selvom de ikke er certificerede, og bruger blandt andet urter og naturlige olier for at beskytte vinrankerne.

Jason og Patrick gør brug af traditionelle metoder med spontangæring og uden brug af svovl eller andre hjælpemidler som klaring. Sous le Végétal producerer tre forskellige slags vine. Livia vinificeres i træfade, Octave i amphora og Hüpnos på stål med lang maceration (udblødning af skallerne for at udtrække smag, farve og tanniner). Målet er at vise de forskellige udtryk, som Muscat Blanc à Petits Grains kan have. Selvom druen er meget aromatisk, får den modspil af en dyb mineralitet, som giver yderligere kompleksitet til en vin, der samtidig er læskende og letdrikkelig.

Se alle produkter fra Sous le Végétal

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Oxy

  2014 Oxy

  Patrick Bouju

  Auvergne, Frankrig

  Hvidvin, 0.5 l

  480,00 DKK
 • Weissburgunder

  2019 Weissburgunder

  Konni & Evi

  Saale-Unstrut, Tyskland

  Hvidvin, 0.75 l

  290,00 DKK
 • Müller-Thurgau

  2019 Müller-Thurgau

  Konni & Evi

  Saale-Unstrut, Tyskland

  Hvidvin, 0.75 l

  290,00 DKK
 • Muscat sec

  2019 Muscat sec

  Le Petit Domaine de Gimios

  Rousillon, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  250,00 DKK
 • A Chaira

  2019 A Chaira

  La Perdida

  Ribeira Sacra, Spanien

  Hvidvin, 0.75 l

  210,00 DKK