Martin Texier
2019 Grenache
Grenache

Produkttype

Rødvin

Land

Frankrig

Område

Rhône

Drue

Grenache Noir

Indhold

0.75 l

150,00 DKK

Martin Texier

Hvis efternavnet ringer en klokke, så er det nok fordi Martin er søn af den ganske berømte vinbonde Eric Texier, der fremstiller umanipulerede og stærkt terroirdrevne vine i det nordlige Rhône. Ligesom sin far, skulle Martin en tur rundt om en række andre fag, inden han endelig i 2014 besluttede sig for at slå sig ned som vinbonde på grænsen mellem Ardèche og det nordlige Rhône. Martin dyrker omkring 5 ha i områderne Saint-Julien-en-Saint-Alban og Brézème i det nordlige Rhône, og passer ligeledes sin fars marker i de samme områder.

Markarbejdet er utrolig omhyggeligt og indsigtsfuldt, og far og søn arbejder sammen på at genplante og ompode marker med traditionelle druesorter, der klarer sig bedre under den stadig stigende indvirkning af global opvarmning. I kælderen er det spontangæring, nul klaring og filtrering, lagring på tank eller gamle fade og minimal tilsætning af svovl, hvis det overhovedet findes nødvendigt. I begyndelsen arbejdede Martin meget med macération carbonique, men i takt med at han har lært sit terroir bedre at kende, har hans stil udviklet sig mere i retning af en blanding af helklasegæring og mere traditionel vinifikation med afstilkede druer. Stilen er forsat elegant og saftig, men der er i de seneste par år kommet væsentlig mere dybde, seriøsitet og terroirpræg i hans vine.

Se alle produkter fra Martin Texier

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Terra

  2019 Terra

  Slope

  Rhône, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  200,00 DKK
 • Musette

  2019 Musette

  Simon Rouillard

  Loire, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  160,00 DKK
 • Sangiovese

  2019 Sangiovese

  Montesecondo

  Toscana, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  150,00 DKK
 • Syrah

  2016 Syrah

  Domaine des Miquettes

  Rhône, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  160,00 DKK
 • Côte-Rôtie

  2017 Côte-Rôtie

  Eric Texier

  Rhône, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  500,00 DKK