François Rousset-Martin
2018 Cuvée Mémée Marie
Cuvée Mémée Marie

Produkttype

Hvidvin

Land

Frankrig

Område

Jura

Drue

Chardonnay, Savagnin

Indhold

0.75 l

290,00 DKK

François Rousset-Martin

François Rousset-Martin lever en diskret tilværelse i Nevy-sur-Seille, hvor han siden 2007 har frembragt vine af uhørt høj kvalitet fra familiens marker i Château-Chalon og Côtes de Jura. Selvom François er uddannet både som mikrobiolog og ønolog, er hans arbejde først og fremmest præget af intuition, en stor portion tålmodighed og en enorm respekt for det terroir, han er forvalter af. François er mest af alt optaget af at udbrede kendskabet til historien, traditionen og terroiret i Château-Chalon og de omkringliggende appellationer.

Men hvor de fleste producenter i dette område holder sig til den traditionelle stil af oxidative vine lavet på Savagnin, udforsker François Rousset-Martin dette terroir ved at fremstille en bred vifte af både oxidative og non-oxidative vine på Chardonnay og Savagnin. Markerne dyrkes forbilledligt og kælderarbejdet er præget af en generel skepsis over for enhver form for moderne materiel eller ønologiske fiksfakserier. Kulturgær, klaring, filtrering og tilsætning af svovl undgås, og resultatet af François bestræbelser er en imponerende række af vine med en uhyre præcision og friskhed, der illustrerer hvilket kæmpe potentiale Château-Chalon besidder og ikke blot for de oxidative vine.

Se alle produkter fra François Rousset-Martin

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Iris

  2018 Iris

  Jean-Pierre Robinot

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  390,00 DKK
 • O2 Vigne

  2010 O2 Vigne

  Jean-Francois Chene

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  310,00 DKK
 • O2 Vigne

  2015 O2 Vigne

  Jean-Francois Chene

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  310,00 DKK
 • Kataphna

  2018 Kataphna

  Domaine du Perron

  Bugey, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  280,00 DKK
 • Sérène Blanche

  2018 Sérène Blanche

  Domaine du Perron

  Bugey, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  280,00 DKK