Yahou Fatal
2018 Cuvée 109
Cuvée 109

Produkttype

Mousserende

Land

Frankrig

Område

Auvergne

Drue

Gamay

Indhold

0.75 l

300,00 DKK

Yahou Fatal

Catherine Dumora og Manuel Duveau trådte begge ind på vinscenen relativt sent i livet. Catherine er oprindelig antropolog, og Manuel arbejder fortsat med at bygge de traditionelle stenmure, som man finder mange steder i Auvergne. Første årgang var 2012 og blev en øjeblikkelig succes på toneangivende vinbarer i Paris.

Vinene fremstilles i to forskellige kældre under to forskellige navne: L’Égrappille, som er Catherines vin, fremstilles i kælderen under parrets hus i Blanzat. Yahou Fatal, som er Manuels vin, fremstilles i en kælder omkranset af vinmarker i den nærliggende by Chateaugay. Størstedelen af produktionen er Gamay, herunder både Gamay Beaujolais og Gamay d’Auvergne. Parret har bestemt ikke valgt at tage den lette vej som vinbønder, men tilbringer derimod den største del af deres tid med at genetablere biodiversiteten i forladte marker beplantet med gamle stokke.

Kælderarbejdet for Yahou Fatal er så manuelt og lavteknologisk, som noget kan blive: Udstyret består af nogle gamle glasfibertanke, gamle barriques og en vertikal kurvepresse. Nul slanger, ingen pumpe, ingen temperaturstyring, nul filtrering og klaring og absolut ingen tilsætninger under nogen omstændigheder. Resultatet er en række overbevisende og kompromisløse vine med lige så meget personlighed som personerne bag.

Se alle produkter fra Yahou Fatal

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Oxy

  2014 Oxy

  Patrick Bouju

  Auvergne, Frankrig

  Hvidvin, 0.5 l

  480,00 DKK
 • 100%

  2018 100%

  Julien Courtois

  Loire, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  290,00 DKK
 • Ellittico

  2019 Ellittico

  Vinyer de la Ruca

  Rousillon, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  350,00 DKK
 • Ullamp

  2018 Ullamp

  Vinyer de la Ruca

  Rousillon, Frankrig

  Rødvin, 1 l

  620,00 DKK
 • Rido

  2010 Rido

  Vinyer de la Ruca

  Rousillon, Frankrig

  Sød vin, 0.4 l

  980,00 DKK