Tenuta Selvadolce
2016 Crescendo PLUS
Crescendo PLUS

Produkttype

Hvidvin

Land

Italien

Område

Ligurien

Drue

Pigato

Indhold

0.75 l

210,00 DKK

Tenuta Selvadolce

Aris Blancardi kommer paradoksalt nok fra en familie af afholdsmænd og -kvinder, og han drak endda heller ikke selv, inden han besluttede at kaste sig ud i at lave biodynamisk vin. Tilblivelsen af domænet Tenuta Selvadolce, der ligger i Ligurien nogle kilometer fra den franske grænse, er derfor i høj grad bundet op på tilfældigheder, selvom man kan argumentere for, at det stod skrevet i stjernerne (man er vel biodynamiker), at vin skulle komme til at spille en rolle i fremtiden.

Familiens ejendom inkluderede udover en blomsterfarm på syv hektar nemlig en smuk vingård, der stod ubrugt hen. Efter studierne i veterinærmedicin stod Aris i 2005 med ansvaret for familielandbruget men uden nogen af de nødvendige færdigheder. Han skrev sig derfor op til nogle kurser om biodynamisk jordbrug, der blev afholdt i en nærliggende landsby, uden at have nogen idé om, hvad biodynamik var. Kurserne, som han tog – blandt andet et, hvor den biodynamiske pionér Nicolas Joly underviste – endte med at inspirere ham til at gøre Tenuta Selvadolce til en biodynamisk vingård.

Aris’ bedstefar havde i sine unge år plantet lokale druer som Pigato og Vermentino i Bordighera, hvor domænet ligger. Vinmarkerne påvirkes af det nærtliggende hav og de kraftige mistralvinde. Vindene river ofte stålwirerne, der støtter rankerne, løse, men aflejrer samtidig mikroskopiske krystaller med havsalt på druerne og jorden. Længere inde i landet findes helt andre forhold for vinrankerne med Rossese i de sandede marker i 600 meters højde, der beskyttes mod vindene fra syd af et naturligt amfiteater.

Eftersom Aris måtte lære alt fra bunden og ikke havde nogen omkring sig at spørge til råds, lærte han at observere vinen i kælderen og lade naturen guide ham. Helt fra starten har han derfor lavet vin med minimal intervention – hvad der i dag er bredt kendt som naturvin. Selvom der arbejdes med druer med et højt alkoholpotentiale, er resultatet friske og livlige vine.

Se alle produkter fra Tenuta Selvadolce

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Alpino Macerato

  2019 Alpino Macerato

  Cantina Furlani

  Alto Adige, Italien

  Mousserende, 0.75 l

  150,00 DKK
 • Bianco

  2018 Bianco

  Cantina Furlani

  Alto Adige, Italien

  Hvidvin, 0.75 l

  170,00 DKK
 • Antico

  2018 Antico

  Cantina Furlani

  Alto Adige, Italien

  Mousserende, 0.75 l

  170,00 DKK
 • Il Postino

  2018 Il Postino

  Colle Florido

  Abruzzo, Italien

  Hvidvin, 0.75 l

  200,00 DKK
 • Il Prodigo

  2018 Il Prodigo

  Collecapretta

  Umbrien, Italien

  Hvidvin, 0.75 l

  170,00 DKK