Patrick Piuze
2019 Chablis 1. Cru - Butteaux
Chablis 1. Cru - Butteaux

Produkttype

Hvidvin

Land

Frankrig

Område

Bourgogne

Drue

Chardonnay

Indhold

0.75 l

420,00 DKK

Patrick Piuze

Patrick Piuze har på under et årti skabt sig et solidt renommé som dybt seriøs Chablis producent og møder i dag stor respekt fra sine kolleger i området, på trods af at han ikke er fra en vinfamilie og end ikke er franskmand. Han er født i 1973 i Quebec, men efter et møde med Marc Chapoutier som 18-årig, besluttede han sig for at forlade Canada for at gå vinvejen. Han har bl.a. arbejdet for Olivier Leflaive, Jean-Marc Brocard og Jean-Marie Guffens indtil han i 2008 besluttede sig for at grundlægge sit eget négociantfirma.

Patrick kan sit kram og er besat af at lave terroirdrevne vine, men hans største kvalitet er i virkeligheden hans væsen: Han er simpelthen en fornøjelse at være i selskab med, hvilket ikke er helt ubetydeligt når man som négociant er dybt afhængig af gode relationer med bønderne i området. På trods af at han ikke ejer en eneste mark, formår han at producere seks forskellige Grand Crus og mere end ti forskellige Premier Crus, foruden seks forskellige village vine, der hver især fremhæver terroiret fra en bestemt kommune.

Hans village vine gennemgår hele vinifikationen og lagringen på tank, for hans Premier Cru og Grand Cru foregår begge dele på brugte 228 liters fûts. Der tilsættes aldrig kulturgær og arbejdes ikke med temperaturstyring, alle vine gennemgår naturligt den malolaktiske gæring og samtlige vine fra village til Grand Cru niveau er flasket inden næste års høst.

Se alle produkter fra Patrick Piuze

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.