Produkttype
Mousserende
Land
Frankrig
Område
Bugey
Drue
Gamay, Poulsard
Indhold
0.75 l
160,00 DKK
Renardat Fache
Bugey ligger halvvejs mellem Genève og Lyon ved foden af Jurabjergene, hvor Alain Renardat Fache og sønnen Elie fremstiller den traditionelle mousserede vin Cerdon på druerne Gamay og Poulsard fra økologisk certificerede marker. Cerdon fremstilles ved brug af ”méthode ancestrale”, hvor vinen gærer til ca. 6% alkohol, hvorefter den gennemgår en let filtrering og tappes på flaske, hvor den fortsætter gæringen uden tilsat svovl. Resultatet er en læskende og frugtig mousserende vin på omkring 8% alkohol med en vis portion restsødme bevaret.
Lieu-dit’s anbefaling
Vinene nedenfor er vores bud på vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. Vi fokuserer ikke så meget på drue, producent og region, men anbefaler i stedet vine baseret på vores subjektive vurdering af vinens samlede profil. Vi garanterer ikke at ramme plet hver gang, men til gengæld gør vi os umage og forsøger at anbefale anderledes vine der giver en lignende oplevelse.