Chèrouche
2018 Ayentôt
Ayentôt

Produkttype

Hvidvin

Land

Schweiz

Område

Valais

Drue

Chasselas

Indhold

0.75 l

230,00 DKK

Chèrouche

Marc Balzan og Andrea Grossmann har begge en fortid hos andre schweiziske vinproducenter, men i 2010 besluttede de to sig for at lave vin sammen i Ayent i Valais under navnet Domaine de Chèrouche. Eftersom Marc forinden havde arbejdet med biodynamisk og naturlig vinfremstilling hos Hans-Peter Schmidts Mythopia, var det oplagt at fortsætte den tilgang hos Chèrouche.

På markerne gror der Chasselas, Arvine, Pinot Gris, Chardonnay, Amigne, Pagan, Pinot Noir og Gamay i 550 til 850 meters højde. Der arbejdes med økologiske og biodynamiske principper i forhold til sprøjtemidler og bearbejdningen af jorden, som alt sammen bliver guidet af månens kredsløb om jorden.

Fremstillingen af hvidvinene starter med at læsse de hele klaser direkte i en manuel presse. Der bruges naturgær og sommetider temperaturkontrol for at sætte gæringen i gang, og når der ikke længere skabes kulsyre, lukkes ståltanken. Vinen omstikkes to gange under ældningen for at klare vinen, men der tilsættes aldrig svovl. De røde druer afstilkes manuelt og macererer i fire til fem uger, hvorefter de presses. Mosten opbevares efterfølgende i ståltank og som med de hvide, begrænser man den menneskelige indblanding for at holde på kulsyren, der beskytter mod oxidation. Det er seriøs og kompleks vin, men med et køligt udtryk.

Se alle produkter fra Chèrouche

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • insyeme

  2017 insyeme

  do.t.e Vini

  Toscana, Italien

  Rødvin, 1.5 l

  500,00 DKK
 • Skinphony

  2019 Skinphony

  do.t.e Vini

  Toscana, Italien

  Orange vin, 0.75 l

  280,00 DKK
 • Bertolt

  2016 Bertolt

  do.t.e Vini

  Toscana, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  240,00 DKK
 • Alta Fedeltá

  2015 Alta Fedeltá

  do.t.e Vini

  Toscana, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  230,00 DKK
 • Dueinuno

  N.V. Dueinuno

  do.t.e Vini

  Toscana, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  230,00 DKK