Simon Rouillard
2019 Autour de Minuit
Autour de Minuit

Produkttype

Rødvin

Land

Frankrig

Område

Loire

Drue

Gamay

Indhold

0.75 l

170,00 DKK

Simon Rouillard

Simon Rouillard flyttede til Anjou i 2018 efter blandt andet at have arbejdet for Evelyne og Pascal Clairet hos Domaine de la Tournelle i Jura. Simon har både sine egne marker i Anjou og supplerer med købte druer. Musette stammer således fra vennen Fréds marker i Gard i det sydfranske. Samarbejdet kom i stand, da Fred havde brug for hjælp i kælderen, mens Simon ville i gang med at lave vin, inden han fik købt sin egen jord. Det er derfor Simon selv, der står for valget af druer – i samråd med Fred – samt vinifikationen af Musette, der er høstet, vinificeret, ældet og flasket i Gard. Både vinmarkerne med Grenache og Syrah udgøres af kalkstensjord og ligger i ti minutters afstand fra hinanden.

Autour de Minuit er lavet på håndhøstet Gamay fra Simon Rouillards første stykke jord syd for Angers. Vinstokkene er omtrent 50 år gamle og stikker sine rødder ned i en undergrund, der består af skifer og kvarts. Der macereres i hele klaser og vinificeres sur lie (også kaldet bærmen). Simon Rouillard laver umanipulerede vine lavet med lav ekstraktion og uden tilsat svovl, og stilen er lys, saftig og levende.

Se alle produkter fra Simon Rouillard

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Môl

  2019 Môl

  Patrick Bouju

  Auvergne, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  180,00 DKK
 • Four08

  2019 Four08

  Ad Vinum

  Gard, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  250,00 DKK
 • Roc Cab

  2018 Roc Cab

  Les Vignes de Babass

  Loire, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  190,00 DKK
 • Umbrela

  2019 Umbrela

  Absurde Génie des Fleurs

  Languedoc, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  180,00 DKK
 • Coulure

  2017 Coulure

  Les Frères Soulier

  Rhône, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  320,00 DKK