Vinyer de la Ruca

Manuel Di Vecchi Staraz kommer oprindeligt fra Toscana, men har slået sig ned i Banyuls-sur-Mer tæt ved Middelhavet, hvor han har skabt det nok mest kompromisløse projekt inden for vinfremstilling vi nogensinde har set. Det er ikke så meget blot en bæredygtig vinproduktion som en praktisk realisering af en samlet vision for hvad naturlig vin, og en dertilhørende livsform, bør være. Ældgamle, fritstående Grenache Noir stokke med ekstremt lavt udbytte, frit græssende får på markerne, månefaser, nul maskiner, kun håndkraft og mulddyr, violinspil for druerne, afstilkning i hånden, fodtrampning af ballerinaer, spontangæring og naturligvis nul klaring, filtrering eller svovl. Og når man nu alligevel er i gang, hvorfor så ikke få en catalansk glaspuster til at mundblæse størstedelen af flaskerne? Man kunne næsten foranlediges til at tro at det hele var lidt for meget af det gode, hvis det ikke lige var fordi at vinen er så overbevisende vellavet og fornøjelig at drikke. Det bliver til ca. 2000 flasker om året, og de er langt fra billige. Men med de mange benspænd Manuel har sat op for sig selv, og hans insisteren på ikke at gå på kompromis med noget som helst, giver det hele mening.

Produkter fra Vinyer de la Ruca