Vin Noé

Bag navnet Vin Noé står amerikaneren Jonathan Purcell der i 2012 pakkede sine ting, flyttede til Frankrig og begyndte uddannelse som vinmager i Beaune. Han arbejdede en årrække for den ikoniske Bourgogne producent Philippe Pacalet, inden han i 2016 etablerede Vin Noé og slog sig ned i en gammel kælder i Auxey-Duresses, hvor han deler faciliteter med Domaine Dandelion og Chris Santini. De første år har produktionen været baseret på købte druer, primært fra Macôn og Beaujolais, men i begyndelsen af 2020 fik Jon en enestående mulighed for at overtage en række lejemål af ganske enestående og yderst velplejede marker i Puligny-Montrachet og Saint Aubin, da vinbonden Jean-Jaques Morel besluttede sig for at ophøre med at lave vin i Bourgogne. I kælderen er Jon meget low-tech og hands-off, men intet er alligevel overladt til tilfældighederne. Hans vine er piv-rene og virkelig vellavede. Spontangæring, nul klaring og filtrering, nul nyt fad, ingen brug af pumpe, forholdsvis lange macerationer med hele klaser i store cementtanke og nul tilsat svovl. Vinene er ofte ret tætte i strukturen, men alligevel utrolig elegante og læskende. De har noget klassisk og seriøst over sig, men alligevel fornemmes de meget frie og umanipulerede.

Produkter fra Vin Noé