Thomas Perseval

Thomas Perseval er alt, hvad vi kunne ønske os fra en champagneproducent: En vinbonde i gummistøvler, der insisterer på, at Champagne ikke bør reduceres til at være en fremstillingsmetode i kælderen, men i stedet en vin, der laves i marken og udtrykker terroiret.

Thomas Perseval kommer fra en champagneproducerende familie. Hans bedsteforældre grundlagde domænet som et kooperativ, og hans forældre begyndte at flaske i eget navn fra egne marker i 1980’erne. Efter endt uddannelse, vendte Thomas tilbage til familiedomænet i nullerne og tog hurtigt fat på en række gennemgribende omlægninger.

I 2009 påbegyndte han omlægningen til økologi, og i 2012 blev de første økologisk certificerede vine frigivet. I takt med det stigende fokus på markarbejde, har arbejdet i kælderen antaget en mere ”laissez-faire”-retning, som Thomas selv kalder det. Kulturgær er helt ude af billedet, dosage er for de fleste cuvéer helt udeladt, og tilsætning af svovl finder kun sted i meget små doser ved presning. Resultatet er ekstremt overbevisende: Syredrevet, knivskarpt og præcist, men altid med en afstemt lagring på bærmen til at runde kanterne af og bringe alt i harmoni.

Produkter fra Thomas Perseval