Sous le Végétal

Sous le Végétal er opstået i et samarbejde mellem Jason Ligas og Patrick Bouju fra Domaine la Bohéme. På den smukke græske vulkanø Samos halvanden kilometer fra Tyrkiets kyst har de to ambitionen om at få det bedste frem i den lokale drue Muscat de Samos (Muscat Blanc à Petits Grains).

Vinrankerne står i landsbyen Pagondas ved foden af bjerget Karvounis eksponeret for både solen og havbrisen. Jason og Patrick undgår helt de industrielle metoder, der ellers er fremherskende i Grækenland, og udfører i stedet omfattende arbejde i marken for at sørge for at holde jorden sund, ligesom der høstes i hånden. De arbejder efter biodynamiske og økologiske principper, selvom de ikke er certificerede, og bruger blandt andet urter og naturlige olier for at beskytte vinrankerne.

Jason og Patrick gør brug af traditionelle metoder med spontangæring og uden brug af svovl eller andre hjælpemidler som klaring. Sous le Végétal producerer tre forskellige slags vine. Livia vinificeres i træfade, Octave i amphora og Hüpnos på stål med lang maceration (udblødning af skallerne for at udtrække smag, farve og tanniner). Målet er at vise de forskellige udtryk, som Muscat Blanc à Petits Grains kan have. Selvom druen er meget aromatisk, får den modspil af en dyb mineralitet, som giver yderligere kompleksitet til en vin, der samtidig er læskende og letdrikkelig.

Produkter fra Sous le Végétal