Simon Rouillard

Simon Rouillard flyttede til Anjou i 2018 efter blandt andet at have arbejdet for Evelyne og Pascal Clairet hos Domaine de la Tournelle i Jura. Simon har både sine egne marker i Anjou og supplerer med købte druer. Musette stammer således fra vennen Fréds marker i Gard i det sydfranske. Samarbejdet kom i stand, da Fred havde brug for hjælp i kælderen, mens Simon ville i gang med at lave vin, inden han fik købt sin egen jord. Det er derfor Simon selv, der står for valget af druer – i samråd med Fred – samt vinifikationen af Musette, der er høstet, vinificeret, ældet og flasket i Gard. Både vinmarkerne med Grenache og Syrah udgøres af kalkstensjord og ligger i ti minutters afstand fra hinanden.

Autour de Minuit er lavet på håndhøstet Gamay fra Simon Rouillards første stykke jord syd for Angers. Vinstokkene er omtrent 50 år gamle og stikker sine rødder ned i en undergrund, der består af skifer og kvarts. Der macereres i hele klaser og vinificeres sur lie (også kaldet bærmen). Simon Rouillard laver umanipulerede vine lavet med lav ekstraktion og uden tilsat svovl, og stilen er lys, saftig og levende.

Produkter fra Simon Rouillard