San Michele

Marco Minnucci begyndte sin karriere som vinmager i Costigliole i Piemonte i 2010 og startede Cascina San Michele i 2015. Udover at være en vingård fungerer Cascina San Michele også som et hotel, der byder på agroturisme.

Markerne ligger i Costigliole d’Asti mellem Asti og Alba sydøst for Torino, hvor der dyrkes Barbera, Dolcetto, Nebbiolo, Brachetto, Bonarda og Cortese. De passes på streng økologisk manér (selvom Cascina San Michele dog ikke er certificeret) uden brug af kemi og andet, der kan ændre på vinrankernes normale cyklus. Målet er at undgå at blande sig unødigt, men i stedet give planterne de bedst mulige betingelser for at gro sig stærkere år efter år for at sikre det sundest mulige udbytte.

I kælderen bruges der kun naturligt forekommende gær, man afholder sig fra at gøre brug af tilsætninger, som kan ændre på vinens karakteristik, og der tilføjes kun en smule svovl inden flaskning for at stabilisere vinen. Det er ligefrem Piemonte-vin uden så mange dikkedarer.

Produkter fra San Michele