Romuald Valot

Romuald Valot har i mange år arbejdet for sin far i Bourgogne, inden hans tilflugtssted i Beaujolais endte med at få hans fulde opmærksomhed, for at han i højere grad at kunne værdsætte de vigtige ting i livet. Selvom han er skolet af sin far i Hautes Côtes de Nuits, laver han ikke Bourgogne – han laver Beaujolais. Romuald forsøger både at genskabe den frie og vilde natur i vinmarken som i flasken, og han vil hellere have en smuk parcel klassificeret som Vin de France end at vinificere en Cru-vin uden sjæl, som han formulerer det.

Romuald Valot bruger ingen kemiske sprøjtemidler i marken, men tyer i stedet til hårdt manuelt arbejde, ligesom pløjningen foregår med hest i stedet for traktor. Det handler om kendskab til og respekt for naturen, og Romuald ser først og fremmest sig selv som landmand, hvis vigtigste rolle er at producere de sundest mulige druer for at gøre vinen så god som mulig.

Arbejdet i kælderen er også helt nede på jorden (eller under faktisk) og bygger på generationers observation og overleveret viden. I dag fortsætter Romuald den observation og ser hver årgang som et nyt eventyr og en ny oplevelse. I kombination med fremragende terroir er resultatet rent ud sagt kæmpestor vin. Det er ekstremt lyst og raffineret, men samtidig komplekst og med masser af lagringspotentiale.

Produkter fra Romuald Valot