Piero Busso

Societá Agricola Piero Busso blev grundlagt af Pieros far i 1953, som også plantede Nebbioloen, der i dag omkranser hjemmet. I dag er det Piero, hans kone og to børn, der tager sig af vinproduktionen og alle de opgaver, der følger med.

Barbaresco’erne kommer fra marker i Albesani, Mondino, Gallina (Neive) og i San Stunet (Treiso), der alle har optimal eksponering mod solen og ideel jordbund. Piero Busso har en naturlig og holistisk tilgang til vinfremstillingen og arbejder økologisk i marken, selvom man først fra 2019-årgangen er certificeret. Det meste arbejde udføres i hånden herunder høstningen, hvor druerne lægges i små kasser for at skåne dem mest muligt, inden de afstilkes.

I kælderen vinificeres hver enkelt mark hver for sig for at være tro mod terroiret. Der tilføjes ingen kemiske eller industrielle tilsætningsstoffer, og i stedet får naturgæren lov til at styre processen. Macerationstiden (udblødningen af mosten ved kontakt med skallerne) går oftest langsomt og varer op til 60 dage. Vinen ældes derefter i store egetræsfade (botti), inden de flaskes uden at være blevet hverken klaret eller filtreret.

De højtliggende marker i Neive er kendt for Barbaresco’er med bløde tanniner, elegant tekstur og seriøs dybde, og selvom Piero Busso laver traditionel Barbaresco, er det i en stil, der sagtens kan drikkes ungt.

Produkter fra Piero Busso