Pedres Blanques

Rié og Hirofumi Shoji er begge fra Japan, men mødte hinanden på vinskole i Beaune. Rié arbejdede på det tidspunkt for Jacques-Frédéric Mugnier og Hiro har gennem en lang årrække arbejdet hos Frédéric Cossard. Da tiden kom til at få fod under eget bord, blev Rousillon det oplagte valg for parret, dels fordi det stadigvæk er muligt at købe marker der er til at betale, dels fordi det kystnære klima med meget kraftige vinde fra Middelhavet mindsker risikoen for frost og sygdomme i marken. De har købt 3,5 ha på ekstrem stejle og ufremkommelige marker i 350 meters højde, beliggende i yderkanten af appellationen Collioure. Markerne er stort set udelukkende beplantet med Grenache Noir på en blanding af granit og schist, der giver druer med en enorm friskhed og syre. I kælderen er alle dyderne fra deres tid i Bourgogne i brug: 100% hele klaser, spontangæring, lang men meget skånsom ekstraktion, lagring på brugte fade, nul pumpe, nul klaring og filtrering og absolut ingen tilsat svovl. Det er bundseriøs og struktureret vin med kæmpe lagringspotentiale, men samtidig med en enorm lethed og elegance som følge af uhyre indsigtsfuldt markarbejde og en meget skånsom vinifikation.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.