Massa Vecchia

Man finder Massa Vecchia ved foden af bakkerne i Massa Marittima i Toscana. Gården, hvor man udover at lave vin også producerer olivenolie og korn, har hørt til familien siden 1985. I 2003 oprettede Fabrizio Niccolaini Vini Veri Group sammen med producenterne Maule, Bea og Radikon med det formål at skabe et referencepunkt for naturvin i Italien.

I dag lever filosofien videre hos Massa Vecchia, hvor en naturlig tilgang ses som nødvendigt for at lave vin, der afspejler området. Samtidig har man en stærk tro på, at autentisk vin, der ikke er blevet manipuleret, vil ændre og udvikle sig resten af sit liv som alle andre levende ting. Markerne bearbejdes udelukkende i hånden, og tilgangen er at arbejde sammen med naturen og dets cyklusser uden at modarbejde de naturlige processer.

Det er vine lavet med minimal intervention, hvorfor der heller ikke tilsættes svovl til vinen. De afspejler den jord, de kommer fra, men er samtidig så langt fra klassisk Toscana, som man kommer. De er umanipulerede og levende, men stadig med balance, og hvis man bruger andre kriterier end Robert Parker, kan man ligefrem tillade sig at kalde det stor vin.

Produkter fra Massa Vecchia