Markus Ruch

Efter at have arbejdet med schweiziske pionérer som Marie-Thérèse Chappaz og Christian Zündel i Tessin tilbragte Markus Ruch en del tid hos flere biodynamiske vinproducenter i Bourgogne, hvor han forelskede sig i Pinot Noir. I 2007 valgte han at vende tilbage til sine rødder og gå i gang med at lave vin under sit eget navn i Klettgau tæt ved den tyske grænse.

Der findes kun omkring 400 hektar i hele Klettgau-regionen, hvor det meste bruges til storproduktion snarere end terroir-drevne vine. Områdets klima sammenholdt med den kalkstensholdige jord er dog perfekte forhold for Pinot Noir. Markus Ruch benytter sig af schweiziske kloner, som er blandt de ældste i området, for bedre at kunne udtrykke det regionale terroir.

Der er et stort fokus på biodiversitet i marken, og i kælderen bliver vinen lavet i hånden på traditionel manér med et bevidst fravalg af moderne teknologi og generelt med minimal intervention. Der bruges kun naturgær, ingen filtrering og kun en smule tilsat svovl inden flaskning. Markus Ruch redefinerer idéen om moderne schweizisk vin, men uden at glemme fortiden og en lang tradition for vinfremstilling i regionen.

Produkter fra Markus Ruch