Kmetija Stekar

Janko Stekar er manden bag Kmetija Stekar, der ligger i det vestlige Slovenien i Goriška Brda midt mellem de Juliske Alper og Adriaterhavet. Her har markerne den perfekte placering mod syd og sydvest på de stejle skråningers terrasser. De er beskyttet mod de kolde vinde fra nord, samtidig med at Burja-vinden fra øst hjælper med at holde luftfugtigheden nede.

Janko har en holistisk tilgang til livet, et mål om at være selvforsynende og at producere ægte vine, der vækker følelser og afspejler både området og vinmageren. I marken lader man sund fornuft herske i respekt for naturen, ligesom der høstes i hånden og arbejdes økologisk, selvom ikke alle vine er certificerede. Sammen med sin kone, Tamara, har de to i øvrigt et bed and breakfast, hvor de serverer deres egen prosciutto og skinke, hvis man er på de kanter.

Filosofien bag Kmetija Stekar er at udforske de stolte lokale traditioner inden for vinfremstilling ved hjælp af spontangæring og lange macerationstider (udblødning af skallerne for at udtrække tanniner, smagsstoffer og farve). Tilgangen i kælderen er naturlig, og der tilsættes intet i processen bortset fra en smule svovl inden flaskning for at beskytte vinene mod transporten. Det er rigtig orangevin, som man altid har lavet det på de kanter. Utæmmet og vildt, balancerende mellem stor saftighed og struktur fra macerationen.

Produkter fra Kmetija Stekar