Julien Courtois

Julien Courtois er søn af naturvinspionéren Claude Courtois og hører til i Sologne i Loire ligesom sin far, der blot bor nogle hundrede meter væk. Siden 1998 har han taget farens tilgang til vinfremstilling med sig under sit eget domænenavn Le Clos de la Bruyère, som han driver sammen med kæresten Heidi Kuka.

På markerne gror syv forskellige sorter inklusiv upodet Menu Pineau, der blev plantet i 1978. Resten udgøres af Orbois, Romorantin, Gascon, Côt (Malbec), Chenin og Gamay. Parret arbejder efter strenge principper om lavt udbytte, så vinene kan blive så koncentrerede som muligt, foretager alt arbejde i hånden og lader sig guide af naturens rytme. I stedet for kemiske sprøjtemidler bruges plantebaserede løsninger.

I kælderen hører kemi heller ikke hjemme, og vinene får i stedet lov til at ligge længe på fad for at nå deres fulde potentiale. Målet er at lave vine, der er autentiske, unikke og naturligt rige på det, som en sund vinfremstilling fører med sig. Hvidvinene har ofte et oxidativt præg, en ravgul farve og en utrolig dybde.

Produkter fra Julien Courtois