Jean-Francois Chene

Da Jean-Francois Chene i 2005 overtog fire hektar Chenin Blanc, Cabernet Franc og Grolleau fra sin far i Beaulieu-sur-Layon i det sydlige Anjou, blev det startskuddet til La Coulée d’Ambrosia. I dag er Jean-Francois dog flyttet til Auvergne og er holdt op med at lave vin, men det er stadig muligt at købe de sidste af hans vine her.

Jean-Francois har fulgt biodynamiske principper i marken med stor respekt for naturens kredsløb og jordbundens sundhed for at sikre en balance, der både bliver bragt videre til planten og i sidste ende vinen. I kælderen har Jean-Francois Chene arbejdet med mindst mulig påvirkning af vinen, men ved hjælp af forskellige vinifikationsteknikker forsøgt at hjælpe de enkelte karakteristika, dufte og smage frem, som den enkelte drue besidder. I stedet for at tilsætte svovl har han ladet vinene ældes i tilpas lang tid, indtil de har fundet deres balance.

Jean-Francois er mest kendt for sin oxidative L’O2 Vigne med Jura-vine som forbillede. Men modsat fx en oxidativ Savagnin har hans Chenin Blanc en langt større umiddelbar drikbarhed. Selvom det er en vin, der har ligget op til tre år på gamle fade, løfter oxidationen vinen og holder friskheden intakt.

Produkter fra Jean-Francois Chene