Gazzetta

Azienda Agricola Gazzetta er grundlagt af australieren Patricia Nelson, der tidligere har arbejdet hos Le Coste og Cantina Giardino. Hun var desuden tidligere den ene halvdel af Azienda Agricola Ajola i Orvieto, som hun drev sammen med Jacopo Battista.

Patricia har imidlertid startet sit helt eget projekt med Gazzetta, der hører hjemme i bakkerne over Lago di Bolsena i det nordlige Lazio. Her dyrker hun to hektar med gamle stokke på vulkansk jordbund og med et køligt klima, der muliggør at lave ekstremt læskende vine med relativ lav alkohol. Patricias markarbejde er ekstremt samvittighedsfuldt og i den meget sparsomt indrettede kælder arbejdes der helt uden nogen former for tilsætninger, svovl inklusive, og der hverken klares eller filtreres inden flaskning.

Det er charmerende, rustikke og letdrikkelige vine, men grundlaget for projektet er mere og andet end blot at fremstille vin. Patricia ønsker at opbygge et landbrug, der i hele sin udformning, såvel praktisk som kulturelt, leverer et samlet alternativ til det industrielle landbrug og den livsform, der følger med. Med egne ord laver hun ”vini contadini”, som man altid har drukket dem blandt bønder, der dyrkede deres egne marker med samvittighed og respekt.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.