Fabien Henriot

Fabien Henriot laver vanvittig god vin, og alligevel er han nærmest totalt ukendt, da hans produktion er mikroskopisk og hans vin tæt ved umulig at opdrive uden for Schweiz. Han er forhenværende sommelier fra en række Schweiziske toprestauranter, men for en årrække siden skiftede han spor og begyndte selv at lave vin uden nogen former for tilsætninger eller tekniske virkemidler. Gennem 3 år, frem til årgang 2020, arbejdede han for en anden vinbonde, der betalte ham i form af druer, men fra og med årgang 2020 arbejder Fabien ikke længere for samme bonde, og projektet fortsætter således som en reelt négociantvirksomhed. Han laver et utal af mikrocuvéer (de største max 150-200 flasker) og flasker løbende nye cuvéer i løbet af hele året, så det er ikke den nemmeste case som importør. Men efter en lang række mails frem og tilbage, og en meget improviseret smagning fra bagenden af hans bil på en parkeringsplads i Loire en kold februar formiddag, var der ikke skyggen af tvivl om at dette var vin vi simpelthen skulle have til Danmark. Fabiens vine er dybt aromatiske, elegante, læskende, fjerlette, sprængfyldt med energi og vigtigst af alt enormt personlige.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.