Les Vins du Fab

Fabien Henriot laver vanvittig god vin, og alligevel er han nærmest totalt ukendt, da hans produktion er mikroskopisk, og hans vin tæt ved umulig at opdrive uden for Schweiz. Han er forhenværende sommelier fra en række Schweiziske toprestauranter, men for en årrække siden skiftede han spor og begyndte selv at lave vin uden nogen former for tilsætninger eller tekniske virkemidler under navnet Les Vins du Fab.

Igennem tre år, frem til årgang 2020, arbejdede han for en anden vinbonde, der betalte ham i form af druer, men fra og med årgang 2020 er Les Vins du Fab blevet til en reel négociant-virksomhed. Han laver et utal af mikrocuvéer (de største max 150-200 flasker) og flasker løbende nye cuvéer i løbet af hele året, så det er ikke den nemmeste case som importør. Men efter en lang række mails frem og tilbage og en meget improviseret smagning fra bagenden af hans bil på en parkeringsplads i Loire en kold februar formiddag, var der ikke skyggen af tvivl om, at dette var vin, vi simpelthen skulle have til Danmark. Fabiens vine er dybt aromatiske, elegante, læskende, fjerlette, sprængfyldt med energi og vigtigst af alt enormt stor personlighed.

Produkter fra Les Vins du Fab