Domaine de Chassorney

Frédéric Cossard er ikke blot en ekstremt underholdende vinbonde med en kæmpe personlighed. Hans talent som vinmager er ligeledes ubestrideligt og hans perfektionisme nærmest manisk når han år efter år fremstiller top-Bourgogne helt uden tilsat svovl. Fred kommer ikke fra en familie af vinmagere, og har således ikke fået noget forærende. Han arbejdede gennem mange år som ”courtier” i Bourgogne (mellemmanden der formidler kontakten mellem vinbønder og négocianthuse), men blev træt af at se druer af exceptionel kvalitet blive omformet til vin af tvivlsom kvalitet pga. unoder i kælderen. Da han etablerede Domaine de Chassorney i 1996, var det således oplagt at Fred, der oprindeligt er uddannet inden for mejeriproduktion, tog præcisionen og hygiejnestandarderne fra dette fag med sig ind i vinproduktionen i bestræbelsen på at lave vin helt uden brug af svovl. Vinene fra Domaine de Chassorney er fra egne marker, dyrket med enorm omhu og indsigt. Hvidvine presses direkte af hele klaser uden afstilkning og gennemgår gæring og efterfølgende lagring i tonneaux, barriques og cementæg uden omrøring af bærmen (batônnage). Rødvine fremstilles ligeledes altid af hele klaser, der gennemgår en lang men meget skånsom maceration i store åbne træfade uden temperaturstyring (op til 42 dage, forudsat at årgangen tillader det) med efterfølgende lagring på barriques, cementæg og qvevris. Stilen er saftig, levende og umanipuleret. Det er vine der er meget tilgængelige allerede i deres ungdom, men lagringspotentialet er samtidig ubestrideligt.

Produkter fra Domaine de Chassorney