do.t.e Vini

Do.t.e står for Down to Earth, og selv om Filippo Calabresis beskrivelser af filosofien bag domænet godt kan lyde højtsvunget, er forbindelsen til moder jord og seriøsiteten bag vinproduktionen til at få øje på. Tilgangen bygger nemlig på grundigt markarbejde, bæredygtigt jordbrug samt respekt for naturen.

Filippo Calabresi overtog i 2015 sin vingård i Cortona i Toscana. De tilhørende marker omfatter især Syrah, der blev plantet i 2002, og Viognier, der blev plantet tilbage i 1991. Der suppleres med druer fra lejede marker, men uanset hvor foregår alt arbejde i hånden og uden brug af kemiske sprøjtemidler.

I kælderen arbejdes og eksperimenteres der med fremstilling af naturvine helt uden tilsætninger, og druerne spontangærer – oftest i hele klaser. Nogle af vinene ældes blot seks til ni måneder for at gøre dem mere umiddelbare og letdrikkelige og andre i 18-24 måneder på træfade, terracotta qvevri og endda porcelæn for at udvikle dybere og mere komplekse smage.

Produkter fra do.t.e Vini