Christophe Mignon

Pinot meunier betragtes af nogle stadig som en rustik og endimensionel drue sammenlignet med Pinot Noir og Chardonnay. Men Pinot Meunier trives i lerjorden i Marne, der er rig på 90 millioner år gamle kalkholdige sedimenter. De fleste vil derfor blive omvendt, når de smager Meunier-baserede champagner på højeste niveau fra Christophe Mignon og andre producenter i området som Jérôme Prevost, Aurélien Laherte og Raphaël Bérêche.

Christophe Mignon er vinbonde på femte generation i Festigny i Vallée de la Marne på et domæne, der kan dateres tilbage til 1882. Vinmarkerne blev plantet af hans farfar og fordeler sig i dag på over 30 parceller, mellem Festigny og Le Breuil, hvor også sjette generation tager del i arbejdet. Marne er kendt for sin store forekomst af Pinot Meunier, og de udgør da også 90 % af Christophes druer, der ikke overraskende suppleres af Pinot Noir og Chardonnay.

Christophe arbejder ud fra biodynamiske principper, og selvom han ikke er certificeret, er han ekstremt koncentreret i marken og har i 20 år fulgt månekalenderen i sit arbejde i kælderen, hvor også brugen af svovl er begrænset.

Christophe stræber efter at høste på det optimale tidspunkt for at undgå at bruge dosage til andengæringen på flaske, som det ellers hører sig hjemme i Champagne. Når vinen alligevel kalder på det, sker det ved brug af biodynamisk gær og økologisk rørsukker. En langsom gæring medfører små og elegante bobler og for at optimere denne proces, bliver champagnens, flaskernes og kælderens temperatur omhyggeligt kontrolleret og kølet på naturlig vis ved hjælp af vejrforholdene. Resultatet af dette minutiøse arbejde er champagner, der er bemærkelsesværdigt præcise i udtrykket.

Produkter fra Christophe Mignon