Chèrouche

Marc Balzan og Andrea Grossmann har begge en fortid hos andre schweiziske vinproducenter, men i 2010 besluttede de to sig for at lave vin sammen i Ayent i Valais under navnet Domaine de Chèrouche. Eftersom Marc forinden havde arbejdet med biodynamisk og naturlig vinfremstilling hos Hans-Peter Schmidts Mythopia, var det oplagt at fortsætte den tilgang hos Chèrouche.

På markerne gror der Chasselas, Arvine, Pinot Gris, Chardonnay, Amigne, Pagan, Pinot Noir og Gamay i 550 til 850 meters højde. Der arbejdes med økologiske og biodynamiske principper i forhold til sprøjtemidler og bearbejdningen af jorden, som alt sammen bliver guidet af månens kredsløb om jorden.

Fremstillingen af hvidvinene starter med at læsse de hele klaser direkte i en manuel presse. Der bruges naturgær og sommetider temperaturkontrol for at sætte gæringen i gang, og når der ikke længere skabes kulsyre, lukkes ståltanken. Vinen omstikkes to gange under ældningen for at klare vinen, men der tilsættes aldrig svovl. De røde druer afstilkes manuelt og macererer i fire til fem uger, hvorefter de presses. Mosten opbevares efterfølgende i ståltank og som med de hvide, begrænser man den menneskelige indblanding for at holde på kulsyren, der beskytter mod oxidation.

Produkter fra Chèrouche