Casebianche

Casebianche blev grundlagt i 2000 i Torchiare i Campanien, da Elisabetta Iurio og Pasquale Mitrano besluttede sig for at vende Napoli og arkitekturfaget ryggen for i stedet fremstille vin på familiens vingård. Her påbegyndte de en række eksperimenter for at finde frem til, hvilken vej de skulle gå for at kunne indfri det store potentiale, som de kunne se i området.

Vinrankerne med især Aglianico, Fiano og Barbera står inde i selve Cilento nationalpark blandt citrus-, oliven- og figentræer. Casebianche er økologisk certificerede og arbejder med minimal menneskelig indvirkning på markerne drevet af et syn på jorden som en levende organisme, der er essentiel for udbyttets kvalitet. Der bruges kun naturlig gødning og kompost for at berige jorden, ligesom der høstes i hånden.

Den non-interventionistiske tilgang forsætter i kælderen, hvor vinifikationen går i gang straks efter høsten. Elisabetta og Pasquale producer vin på traditionel vis for at fremhæve alle de nuancer og det unikke udtryk, som druerne, jorden og vejret hver især bidrager med. Mosten spontangærer, der fjernes intet, ligesom der næsten ikke tilsættes svovl for at fremstille nogle af regionens mest elegante og ærlige vine.

Produkter fra Casebianche