Case Corini

Case Corini, der ligger i Costigliole d’Asti mellem Alba og Asti i Piemonte, blev etableret i 1846 og fortsætter i dag på sjette generation. Lorenzo Corino (femte generation) er ikke en hvem-som-helst. Han har skrevet over 90 videnskabelige publikationer om vitikultur og står bag ”Metodo Corino”, der er et sæt innovative agronomiske processer, som fokuserer på jordens vitalitet og miljøets og menneskers sundhed.

Vinmarkerne er mellem 65 og 95 år gamle, hvor der især står Barbera og Nebbiolo, men også lokale sorter. Med sin videnskabelige baggrund ved Lorenzo, hvor vigtigt det er at arbejde bæredygtigt for at få et balanceret økosystem. Alt arbejde er foregået i hånden siden 1950’erne, og jorden er aldrig blevet pløjet. Resultatet kan føles bare ved at gå på den bløde jord fyldt med organisk materiale og ved at betragte floraen, der ændrer sig i løbet af sæsonerne.

I kælderen arbejdes der med lav intervention, og der bruges ingen tilsætningsstoffer, svovl eller teknologi, der har for stor påvirkning på vinen. I stedet gøres der brug af spontangæring i store træfade, og vinen ældes ofte i tre år inden flaskning. Case Corini er umanipuleret og kompromisløst og ret ekstremt for et område som Piemonte. Der er noget på spil, og selvom det kan dele vandene, vil det for nogen være en helt speciel oplevelse, som man ikke finder noget andet sted.

Produkter fra Case Corini