Bruno Duchêne

Før Bruno Duchêne slog sig ned i Banyuls-sur-Mer, ernærede han sig som distributør af vilde svampe i Loire. I dag dyrker han cirka fire hektar vinmarker, fordelt på fire forskellige parceller i Collioure og Banyuls tæt ved den spanske grænse. Markerne er svært fremkommelige og meget besværlige at mekanisere, men til gengæld er klimaet tæt ved middelhavet ideelt til dyrkning uden sprøjtning med kobber mod meldug.

Bruno er bedst kendt for at fremstille tre tørre rødvine, La Luna, La Pascole og L’Anodine, alle sammen primært fremstillet på Grenache og med en smule Carignan. Men da jordbundsforholdene er det samme på alle markerne (skifer), har Bruno Duchêne i stedet lavet tre forskellige cuvéer baseret på forskellige fremgangsmåder i markerne. I visse marker får græsset lov til at vokse vildt, andre pløjes delvist og nogle er så svært fremkommelige, at alt arbejde skal foretages 100% manuelt. I kælderen arbejdes der uden kulturgær, klaring og filtrering eller tilsat svovl.

Produkter fra Bruno Duchêne