Benoit Delorme

Med en baggrund i kemi og ønologi har Benoît Delorme arbejdet i alt fra Alsace og Beaujolais til Californien og Penedès. I 2004 slog han sig imidlertid ned i Rosey i Côte Chalonnaise i Bourgogne for at arbejde hos Guy Chaumont, indtil han fik et stort nok udbytte af sin egen parcel Pinot Noir på bare 1,5 hektar til at kunne klare sig selv.

Benoît arbejder helt lavteknologisk i marken og beror sig på biodynamiske principper og hjælp fra æsel og hest. Vinrankerne, som i øvrigt giver et meget lavt udbytte, er 40-70 år gamle, plejes i hånden og høstes senere end hos de fleste naboer.

Kælderen er en gammel lade i udkanten af byen, og når man træder derind, er det som at rejse tilbage i tiden. Teknologi er der ingen af, og den eneste maskine i sigte er en meget gammel pumpe. Benoît Delorme har en non-interventionistisk tilgang, men tilsætter dog en meget lille mængde svovl efter den malolaktiske gæring. Hele klaser læsses i gamle cementkar og kommer efter ti dage i en ældgammel vertikal presse, inden vinen ældes på gamle fade.

Benoît Delorme laver ren håndlavet vin, som det blev lavet for 100 år siden, og de traditionelle metoder, som han bruger, kan ikke bare sådan lige kopieres. Det er intense, kompromisløse, unikke og levende vine, der viser hvordan (og hvor god) vin var i de gode gamle dage.

Produkter fra Benoit Delorme