Auriel

Auriel ligger på Monferratos bakker i 350 meters højde i Piemonte og blev grundlagt i 2005 af Felice Cappa og hans kone Marta Peloso. Marta er noget af en kapacitet indenfor biodynamikken og skriver både artikler om emnet og laver forelæsninger.

Auriels tre hektar med Barbera og Grignolino, der er omgivet af 60 hektar smukke marker og skove, blev plantet i 2007-2008 og kultiveres naturligvis efter moderne biodynamiske metoder. Marta og Felice forsøger aldrig at håndtere den enkelte plante, men arbejder i stedet for at gøre den sund og rask ved at skabe en næringsrig jordbund og et optimalt forhold mellem plantens dybe rødder og områdets terroir, som består af ler og kalksten.

I kælderen følges de samme principper som i marken med målet om at blande sig så lidt som muligt i druernes omdannelse til vin. Der benyttes traditionelle metoder sammen med botti af ege- og akacietræ, som giver et rustikt og struktureret udtryk, der på den måde er loyalt over for området. Samtidig giver de unge vinranker og den naturlige dyrkning en mere saftig, letdrikkelig og umanipuleret stil, end hvad man ellers oftest finder på de kanter.

Produkter fra Auriel