Amós Bañeres

Amós Bañeres arbejdede i mange år som farmaceut inden han besluttede at forfølge sin passion og lave vin fra familiens marker, som hans bedstefar beplantede med Macabeu og Xarel.lo i 1989-1990. Første årgang var 2011 og fremgangsmåden, såvel i markerne som i kælderen, har været ambitiøs fra begyndelsen. Permakultur, naturligt bunddække året rundt, masser af manuelt arbejde og minimal anvendelse af svovl og kobber og i markerne. I kælderen gennemgår vinene naturlig gæring uden nogen form for tilsætninger, efterfulgt at lagring på tank eller fade uden brug af bâttonage eller omstikning undervejs. Vinene flaskes uden forudgående klaring eller filtrering og med en minimal tilsætning af svovl, hvis det overhovedet anses for nødvendigt. Produktionen er mikroskopisk, men resultatet er meget overbevisende. Det er underspillede og elegante vine med stor præcision og kompleksitet, men samtidig med en enorm drikkevenlighed.

Produkter fra Amós Bañeres