Rocco di Carpeneto

Piemonte

Rocco di Carpeneto ligger på et plateau mellem de langstrakte bakker i Alto Monferrato i den del af Piemonte, som ligger tættest på havet. Lidia Carbonetti og Paolo Baretta er det passionerede og idérige par bag vingården, der høstede sin første årgang i 2012. Selvom Lidia kommer fra en familie af vinavlere i Toscana, var det først efter 20 år i Milano, at parret flyttede til Alto Monferrato med ambitionen om at lade et ’underrepræsenteret’ område komme til sin ret.

På de 12 hektar marker i en højde af cirka 270 meter vokser oprindelige lokale sorter som Cortese, Barbera, Dolcetto, Freisa, Albarossa og Nebbiolo, der alle er blevet plantet mellem 1955 og 1986. Tilgangen til markarbejdet er stærkt influeret af Masanobu Fukuoka og en filosofi om at give naturen plads. Derfor er der blandt andet plantet frugttræer for at understøtte biodiversiteten, ligesom bønnestager står side om side med vinrankerne for at skærme dem og styrke rodnettet.

Alle vine vinificeres på samme vis og med så lidt påvirkning som muligt. Det betyder naturligt forekommende gær, ingen temperaturstyring, klaring eller filtrering og kun svovl om absolut nødvendigt. Under ældningen eksperimenteres der dog med gamle barriques og tonneau samt stål, amphora og cement. Rocco di Carpeneto laver naturlige og saftige vine, hvor de røde samtidig er seriøse, strukturerede, fyldige og mørke og med et godt skud tannin.

Produkter fra Rocco di Carpeneto