Colombaia

Toscana

I fire generationer har familien Lomazzi arbejdet med vinhandel og fremstilling, og i 1950’erne og 1960’erne var familien blandt de vigtigste forhandlere af italiensk vin. I dag har Dante Lomazzi og hans kone Helena gået deres egne veje med domænet Colombaia nær Colle Val d’Elsa i Toscana.

Der hører fire hektar sydvest-vendte marker til domænet, som omkranser huset og kælderen. Her arbejder Dante og Helena, som var det en stor have, og deres biodynamiske tilgang hjælper dem med at følge naturens rytme og sørge for en sund jordbund for vinrankerne. Jorden, der består af ler og kalksten, er i øvrigt fyldt med fossilskaller, der giver et meget autentisk terroir.

I kælderen holder man den menneskelige indblanding på et minimum og for at være tro mod druerne selv, spontangærer vinen med de gærkulturer, der naturligt findes på skallerne. Vinen hverken klares, filtreres eller stabiliseres, og man tilsætter kun svovl i små mængder inden flaskning, hvis det er højst nødvendigt. Colombaia laver vin, der viser, at dybde og kompleksitet godt kan harmonere med et letdrikkeligt og umanipuleret udtryk frem for moderne tiders stræben efter mere koncentration.

Produkter fra Colombaia