Chèrouche

Valais

Marc Balzan og Andrea Grossmann har begge en fortid hos andre schweiziske vinproducenter, men i 2010 besluttede de to sig for at lave vin sammen i Ayent i Valais under navnet Domaine de Chèrouche. Eftersom Marc forinden havde arbejdet med biodynamisk og naturlig vinfremstilling hos Hans-Peter Schmidts Mythopia, var det oplagt at fortsætte den tilgang hos Chèrouche.

På markerne gror der Chasselas, Arvine, Pinot Gris, Chardonnay, Amigne, Pagan, Pinot Noir og Gamay i 550 til 850 meters højde. Selvom der ikke er noget certifikat på det, arbejdes der med økologiske og biodynamiske principper i forhold til sprøjtemidler og bearbejdningen af jorden, som alt sammen bliver guidet af månens kredsløb om jorden.

Fremstillingen af hvidvinene starter med at læsse de hele klaser direkte i en manuel presse. Der bruges naturgær og sommetider temperaturkontrol for at sætte gæringen i gang, og når der ikke længere skabes kulsyre, lukkes ståltanken. Vinen omstikkes to gange under ældningen for at klare vinen, men der tilsættes aldrig svovl. Rødvinsdruerne afstilkes manuelt og macererer i fire til fem uger, hvorefter de presses. Mosten opbevares efterfølgende i ståltank og som med de hvide, begrænser man den menneskelige indblanding for at holde på kulsyren, der beskytter mod oxidation. Chèrouche laver seriøs og kompleks vin, men med et køligt udtryk fra de Schweiziske bjergene.

Produkter fra Chèrouche