Cascina Munesteu

Piemonte

Indimellem har man lov at være heldig. Under en frokost i Neive sammen med kultproducenten Fabio Gea i sommeren 2021 nævner Fabio, at vi skal smage vinene fra Cascina Munesteu. Fabio er en af de mest kompromisløse og nytænkende skikkelser i Langhe, men har samtidig en kæmpe respekt for områdets traditioner. Så når han anbefaler en producent, man aldrig har hørt om før, er det om at spidse ører.

Cascina Munesteu har på forunderlig vis formået at flyve under radaren på trods af kompromisløst håndværk og prestigefyldte markbesiddelser i blandt andet Montestefano og Montefico. Munesteu er lokal piemontesisk dialekt for Montestefano, og det er der, familien Rocca holder til: På toppen af bakken der rummer topmarken Montestefano i Barbaresco. Siden 1997 har vingården været drevet af sønnen Roberto Rocca, men hans far Giovanni, der er hastigt på vej mod de 90 år, er fortsat med i marken.

Giovanni Rocca var blandt de oprindelige bønder, der grundlagde Produttori del Barbaresco tilbage i 1958 og familien har trofast leveret druer dertil lige siden. Ud af respekt for denne tradition og historie fremstiller Cascina Munesteu ikke selv Barbaresco, men vælger i stedet at lave Langhe Nebbiolo af uhørt høj kvalitet, der samtidig er yderst sympatisk prissat. Man får alle de klassiske kvaliteter ved traditionel Barbaresco – ikke mindst en virkelig indsmigrende parfume med fine balsamiske noter – men Roberto har samtidig fokus på stor drikkevenlighed, så tanninen er behersket og særdeles afbalanceret. Hans Barbera er befriende old-school med masser af dybde og koncentration, og hans Langhe Rosso på 100% Freisa er et imponerende eksempel på denne alt for oversete drue, der indfanger Freisas elegante aromaer, men samtidig undgår de lidt for hårde tanniner der ofte følger med druen.

Det er sjældent, at vi støder på en producent, der som familien Rocca på en og samme tid værner om traditionerne og deres historie, men samtidig udviser en enorm stor nysgerrighed og et ønske om at udvikle sig og prøve nye ting af. Af samme grund er det lidt af en ære, at familien har sat sin lid til os som deres første eksportmarked nogensinde.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.