Land
Frankrig

Region
Auvergne

Kommune
Blanzat

Grundlagt
2012

Hjemmeside

Profil
Catherine Dumora og Manuel Duveau trådte begge ind på vinscenen relativt sent i livet. Catherine er oprindelig antropolog og Manuel arbejder fortsat med at bygge de traditionelle stenmure, som man finder mange steder i Auvergne. Første årgang var 2012 og den blev en øjeblikkelig succes på toneangivende vinbarer i Paris. Vinene fremstilles i to forskellige kældre under to forskellige navne: L’Egrappille, som er Catherines vin, fremstilles i kælderen under parrets hus i Blanzat. Yahou Fatal, som er Manuels vin, fremstilles i en kælder omkranset af vinmarker i den nærliggende by Chateaugay. Størstedelen af produktionen er Gamay, herunder både Gamay Beaujolais og Gamay d’Auvergne. Parret har bestemt ikke valgt at tage den lette vej som vinbønder, men tilbringer derimod den største del af deres tid med at genetablere biodiversiteten i forladte marker beplantet med gamle stokke. Kælderarbejdet er så manuelt og lavteknologisk som noget kan blive: Udstyret består af nogle gamle glasfibertanke, gamle barriques og en vertikal kurvepresse. Nul slanger, ingen pumpe, ingen temperaturstyring, nul filtrering og klaring og absolut ingen tilsætninger under nogen omstændigheder. Resultatet er en række overbevisende og kompromisløse vine med lige så meget personlighed som personerne bag.

Tilbage