Land
Spanien

Region
Catalonien (Penedès)

Kommune
Les Gunyoles

Grundlagt
2012

Hjemmeside
Nej

Profil
Bag navnet Celler la Salada står Toni Carbó, der på ganske få år har skabt sig et ry for at fremstille uhøjtidelige og yderst læskende vine af overbevisende høj kvalitet. Toni har sammen med vennen Ramon Jane Garriga grundlagt domainet Mas Candí i Les Gunyoles hvor de laver vin fra marker dyrket med behørig respekt og omtanke. Sideløbende med dette projekt har Toni grundlagt Celler la Salada, hvor han laver vine fra familiens marker ved El Pla del Penedès og vinificerer i Mas Candís kælder i Les Gunyoles. Toni er i den privilegerede situation at samtlige af familiens marker er beplantet med gamle stokke og aldrig har været underlagt intensiv dyrkning. Han har derfor allerede fra første årgang kunnet høste meget sunde druer og vinificere uden tilsætning af svovl, kraftigt inspireret af vinene fra forbilledet Partida Creus i Tarragona. Markerne er beplantet med traditionelle druer som Sumoll, Macabeu, Xarel.lo og Parellada, men Toni dyrker også en række mere eller mindre glemte sorter, som i hans bedstefars generation havde udbredelse i området. I kælderen arbejdes der uden kulturgær, tilsat svovl, klaring eller filtrering.

Tilbage