Land
Italien

Region
Emilia-Romagna

Kommune
Barbiano, Parma

Grundlagt
1930

Hjemmeside
www.camillodonati.it

Profil
Donati familien har lavet vin siden 1930, men tredje generation vinmager Camillo Donati kom først til i 1992 da han forlod sit arbejde på en lokal pølsefabrik. Camillo arbejder med stor indsigt og omhu i markerne, hvor der dyrkes Malvasia, Lambrusco Maestri, Barbera, Sauvignon, Trebbiano, Fortana og Croatina og høstes med lave udbytter. I et område kendt for billig lambrusco, fremstillet efter Charmat metoden (hvor vinen gennemgår andengæring på ståltank og flaskes under tryk), holder Camillo fast i traditionen og laver usvovlede vine efter Méthode Ancestrale (andengæring i flasken uden tilsat sukker). Resultatet er en række yderst levende og drikkevenlige vine der viser at Emilia-Romagna er andet og mere end billig Lambrusco til supermarkedshylderne.

Tilbage