Land
Italien

Region
Umbrien

Kommune
Orvieto

Grundlagt

Hjemmeside
Nej

Profil
Azienda Agricola Ajola er grundlagt af italieneren Jacopo Battista og australieren Patricia Nelson der hhv. har arbejdet hos Le Coste og Cantina Giardino. De laver umiddelbare, rustikke og letdrikkelige vine, men grundlaget for projektet er mere og andet end blot at fremstille vin. Ajola udspringer af Jacopo og Patricias ønske om at opbygge et landbrug der i hele sin udformning, såvel praktisk som kulturelt, leverer et samlet alternativ til det industrielle landbrug og den livsform der følger med. Med egne ord laver de ”vini contadini”: vine som man altid har drukket dem blandt bønder der dyrkede deres egne marker med samvittighed og respekt. Der arbejdes bl.a. med Procanico, Malvasia Toscana, Roscetto, Moscato, Drupeggio og Pinot Noir. I kælderen arbejdes der helt uden tilsætninger, svovl inklusive, og der hverken klares eller filtreres inden flaskning.

Tilbage